Arbejdsprincippet for portventil

- 2021-09-18-

Arbejdsprincippet forskydeventil
Portventilen er en port til åbning og lukning. Portens bevægelsesretning er vinkelret på væskens retning. Detskydeventilkan kun åbnes helt og helt lukkes og kan ikke justeres eller stryges. Portventilen er forseglet ved kontakten mellem ventilsædet og portpladen, og tætningsfladen er normalt svejset med metalmaterialer for at øge slidstyrken.
Åbnings- og lukningsdelen afskydeventiler en port, og portens bevægelsesretning er vinkelret på væskens retning. Portventilen kan kun åbnes og lukkes helt og kan ikke justeres eller kvæles. Porten har to tætningsflader. De to tætningsflader på den mere almindeligt anvendte modelportventilerdanne en kile. Kilevinklen varierer med ventilparametre, normalt 5 ° og 2 ° 52 ', når medietemperaturen ikke er høj.

Kileklapventilens port kan laves til en helhed, kaldet en stiv port; det kan også gøres til en port, der kan producere let deformation for at forbedre dets fremstillingsevne og kompensere for afvigelsen af ​​forseglingsoverfladens vinkel under behandlingen. Pladen kaldes en elastisk port. Når portventilen er lukket, kan tætningsfladen kun stole på medietrykket for at forsegle, det vil sige stole på medietrykket for at presse portens tætningsflade til ventilsædet på den anden side for at sikre tætningen af tætningsflade, som er selvforseglende. Mestportventilervedtage tvungen forsegling, det vil sige, når ventilen er lukket, skal porten presses mod sædet af ekstern kraft for at sikre tætningen af ​​tætningsfladen. Portventilens portventil bevæger sig lineært med ventilspindlen, som kaldes løftestangens ventilventil, også kaldet den stigende spindelskydeventil. Normalt er der en trapezformet gevind på løftestangen, gennem møtrikken på toppen af ​​ventilen og styrerillen på ventillegemet, rotationsbevægelsen ændres til lineær bevægelse, det vil sige, at drejningsmomentet ændres til driftskraft.

skydeventil