Klassificering af kugleventiler

- 2021-09-18-

Klassificering afkugleventiler
Produkter i hver industri er klassificeret efter deres funktioner og materialer, og det samme gælder for ventilindustrien.Kugleventilerer opdelt i: flydende kugleventil, fast kugleventil, orbital kugleventil, V-formet kugleventil, trevejskugleventil, kugleventil i rustfrit stål, kugleventil i støbt stål, kugleventil i smedet stål, kugleventil for aske, anti- svovlkugleventil, pneumatisk kugleventil, elektrisk kugleventil, korthylster Kugleventiler, svejsetkugleventiler.
I henhold til klassificeringen af ​​skal/kropsmateriale kan kugleventiler opdeles i:
1. Ventiler af metalmateriale: såsom ventiler i kulstål, ventiler i legeret stål, ventiler i rustfrit stål, ventiler af støbejerns, titanlegeringsventiler, Monel -ventiler, kobberlegeringsventiler, aluminiumslegeringsventiler, blylegeringsventiler osv.
2. Metallventilhusforingsventiler: såsom gummiforede ventiler, fluorforede ventiler, blyforede ventiler, plastforede ventiler og emaljerede ventiler.
3. Ventiler af ikke-metalliske materialer: såsom keramiske ventiler, glasventiler og plastventiler.
Kugleventilens kugle flyder. Under virkningen af ​​medietrykket kan bolden producere en vis forskydning og trykke tæt på forseglingsoverfladen af ​​afgangsenden for at sikre, at udløbsenden er forseglet.
Skel fra strukturen:
Tætningseffekten er god, men al belastning af kuglen, der bærer arbejdsmediet, overføres til udgangsforseglingsringen. Derfor er det nødvendigt at overveje, om tætningsringens materiale kan modstå kuglemediets arbejdsbelastning. Når den udsættes for større trykpåvirkning, kan kuglen afvige. Denne struktur bruges generelt til medium og lavt trykkugleventiler.
Kugleventilens kugle er fast og bevæger sig ikke efter tryk. Den faste kugleventil er udstyret med et flydende ventilsæde. Efter mediets tryk bevæger ventilsædet sig, så tætningsringen presses tæt på bolden for at sikre tætning. Lejer er normalt installeret på kuglens øvre og nedre aksler, og driftsmomentet er lille, hvilket er velegnet til ventiler med højt tryk og stor diameter.
For at reducere kugleventilens driftsmoment og øge pakningens pålidelighed dukkede den olieforseglede kugleventil op igen, som ikke kun injicerer et specielt smøremiddel mellem tætningsfladerne for at danne en oliefilm, hvilket forbedrer forseglingens ydeevne og reducerer driftsmomentet. Velegnet til højt tryk og stor diameterkugleventiler.

kugleventiler